Szervezetoptimalizálás

Az eredményes vállalkozások minőségét nemcsak termékek, szolgáltatások versenyképessége, hanem az értékteremtő, minőség- és sikerorientált munkaerő és a szervezeti kultúra is meghatározza. A felelős munkáltatók nagy része egyetért abban, hogy a fizikailag, érzelmileg és mentálisan kiegyensúlyozott és magasan kondícionált munkaerő jelentősen járul hozzá a vállalati eredmények magasan tartásához, vagy épp a szükséges változtatások hatékony megtételéhez.

Ugyanakkor a szervezetben dolgozó munkatársak együttműködési sikere és összhangja szükséges a valódi vállalati eredmények eléréséhez, ez azonban alapvetően függ a munkavállaló egyének fizikai és érzelmi állapotától és az ezekből fakadó egyéni érdekrendszertől és motivációktól.

Cégünk tudásával, tapasztalataival és felkészültségével arra törekszik, hogy az oly sokszor és méltatlanul háttérbe szorított érzelmi irányításról eloszlassa a félelmet, aggodalmat és szorongást keltő nézeteket, megmutassa, hogy mennyivel könnyebb tudatosan támogató, pozitív érzelmekkel irányítani, együttműködésre ösztönözni embereket, csoportokat. Továbbá célunk megmutatni, hogy a jelenlegi szervezetben is mennyi érték és lehetőség van ilyen szemlélet kialakításához.

Sokszor tapasztalunk üvegplafont a vállalati eredményességben, vagy megrekedést a teljesítés lendületében. Látjuk azt is, hogy a leginnovatívabb ötletet hogyan akadályozzák meg a személyes szembenállások. E határok, akadályok átlépéséhez azonban sokszor elegendő a félreértelmezéseket, tévhiteket eloszlatni, és új tudatosságot, eszközöket és szemléletet adni a munkatársak számára, Máskor szükség lehet az üzleti folyamatok átvizsgálása is, az elfeledett vagy megszokott rutinok lassító hatásainak megtalálása, amik akadályozhatják a fejlesztett szakemberek lendületét, motiváltságát.

Mi tudjuk, hogy a jól szervezett folyamatok és az érzelmi együttműködésen alapuló vállalatirányítás minden körülmények között valós eredményt hoz. Azt is tudjuk, hogy nem kell mindig fejleszteni a szervezetet. Idönként inkább a meglévő pozitívumokra támaszkodva további érzelmi lendületet kell venni, és új szárnyakat adni a tehetségeknek, munkatársaknak és vezetőknek egyaránt. Ezért mi elsősorban a meglévő tudásra és értékekre, azok megőrzésére, valamint optimalizálásra támaszkodunk és törekszünk. Ettől függetlenül indokolt lehet ezen felül a további az átszervezés és fejlesztés is.

Mindezekhez nagyon sok idegtudományi, pszichológiai eszközt, szervezetfejlesztési eszközt, különleges gyakorlatokat, játékokat és magyarázatokat alkalmazunk mind csoportosan, mind pedig az egyéni vetületekben, amelyeket megtanítunk rendszeresen használni a munkatársaknak.

Munkánkhoz ezeken felül rendszer és folyamatszervezési eljárásokat, valamint üzleti projectvezetési szemléletet és saját gyakorlatot is használunk, amelyet különböző szintű vezetőként és munkatársként, valamint a személyi terápiás fejlesztésben szereztünk az elmúlt 20 évben.